Vi som är hundra

Bilder ur föreställningen

Recension

Det är fantastiskt att se tre kvinnor som är så samspelta och helt ohämmat tar för sig av utrymmet på scen och av varandra. Mest av allt tyckte jag om de små dansnummer som ingick i första delen av pjäsen och gav ett mervärde som inga ord hade kunnat ge.
”..Det var överlag en fantastiskt underhållande föreställning med ambitiösa och skickliga kvinnor på scen. De fyllde ut varje rörelse och varje ord var grundad i en större dimension. Kom ihåg ”vi är minst lika lagom lyckliga som alla andra””

Lotta Altner, kulturbloggen.com

Om föreställningen

Av: Jonas Hassen Khemiri
Medverkande: Marina Almén, Fanny Larsson-Auna, Sara Hagnö
Instruktör/VIS: Ulf Evrén
Regiassistent: Patrizia Gutensparr
Scenografi: Anna Wennerhed
Kostym: Ulla Oddsdotter
Maskör: Elin Jonsson
Ljus och ljud: Pär Ibbling, Hannah Bratt
Projektioner: Kundali Löfstrand

”Det skulle ju bli annorlunda den här gången”. Tre olika kvinnor. Eller är de en och samma? Alla sitter de på sanningen om livet. Ändå är den enas sanning inte den andras lik. Vad hände på den där konferensen egentligen? Vad händer när en rebellisk ungdom lägger sig i en trygghetspedants ordnade tillvaro? Och är det mystiska tågmötet fingerad? Är de precis lite lagom lyckliga som alla andra? Hjärntvättat lobotomerat. Underbart härligt. Lyckliga.

Pjäsen ”Vi som är hundra” av Jonas Hassen Khemiri handlar om hur vi ser på oss själva, vilka vi egentligen är, och havet som öppnar sig däremellan.