Orfeus - Dödsriket tur och retur

Bilder ur föreställningen

Om föreställningen

Scen: Byteatern
Ort: Kalmar
Regi: Ulf Evrén
Scenografi: Gunilla Pantzar
Ljus: Joakim Engstrand
Kostym: Gunilla Pantzar & Lotta Zetterman Englund
Medverkande: Daniel Adolfsson, Sanna Johansson, Sara Glaser, Martin Ellborg, Yngve Dahlberg, Myra Neander, Cecilia Vikberg, Tomas Berggren
Medförfattare: Kurt Öberg

Spelperiod: 2008-2009

Recensioner

”Men, framför allt är det den effektfulla direktheten i Ulf Evréns text och iscensättning som slår an – och hela batteriet av igenkännbara känslor: kärlek, sorg, lust, vrede, svartsjuka, vilsenhet.

En dramatisk kärleks- och utvecklingshistoria där fantasin får komplettera vardagen. Läckert genomförd.”

Margareta Wiman, nummer.se

..”När Orfeus vände sig om” (2005). En bok som inspirerade dramatikern och regissören Ulf Evrén, men hans klyftiga och kvicka föreställning handlar i första hand om självinsikt och kärlek.”

”…Uppsättningen är lika ihärdig och otålig som Orfeus själv. Den är fysisk och energisk som ett aerobicspass och lika lite subtil, men mycket mer underhållande. Den talar passionerat om saker som den unga målgruppen – från 15 år – utan vidare kan relatera till: lust, längtan, lidelse, trohet. Masker och musikalitet är stående inslag i Byteaterns alldeles egna, snälla och inkluderande estetik som den här gången på ett tjusigt sätt bär fram insikten att kärleken är grunden för allt.”

Rikard Loman, DN