Frossa

Bilder ur föreställningen

Recensioner

“…så här effektivt har jag inte sett något budskap levererat. Av ett enormt faktamaterial hämtat från den nyaste klimatforskningen har blivit en gnistrande miljölektion, en frenetiskt engagerad och mimiskt millimeterdrillad show.”
Ingegärd Waaranperä DN

“Iscensättningen lever på sin energi och inte minst på den grundliga fakta- och åsiktsredovisningen. Frossa är en genväg till att bli miljösmart.”
Lars Ring SvD

Om föreställningen

Regi: Ulf Evrén
Manus: Anders Nyman, Ulf Evrén,
Adriana Savin och gruppen
Producent: Cecilia Holm
Producent / Säljare: Matilda Norman Hedlund
Skådespelare: Anders Jansson, Johan Ehn, Adriana Savin /Carina Jingrot

Spelperiod: 2009-2019
Musik & Ljud: Anders Nyström
Projektioner: Martin Wanngård
Foto: José Figueroa

Teater Barbaras klimatfars Frossa har sedan premiären våren -09 fått lysande recensioner och spelats i en mängd olika sammanhang; för allmänheten, gymnasieelever, företag och organisationer; på konferenser, utbildningar och som utgångspunkt för debatter. Föreställningen förändras kontinuerligt och är alltid rykande aktuell.

I Frossa möter vi tre slicka klimatkommunikatörer från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Deras uppgift: att Informera, Nyansera, Analysera & Skapa Proportioner i klimatdebatten. Projektorn är laddad med bilder och statistik, men inför publikens ögon krackelerar argumentationen och karaktärerna glider ifrån varandra.

Frossa uppdaterar er i klimatfrågan på ett sätt som ni garanterat aldrig sett förut. Med relevanta fakta, dråplig komik och bitsk satir speglas olika förhållningssätt till de stora utmaningar vi står inför idag. Frossa handlar om klimathotet men också om individers dubbla bokföring; om kön, makt och om varför ordet tipping-point inte får nämnas i debatten.

Frossa är en inte enbart en teaterupplevelse på hög nivå, föreställningen är en inspirerande påminnelse om varför arbetet med hållbar utveckling är nödvändigt.

Målgrupp: 13 år och uppåt
Längd: ca 60 min