Sagan om Perseus

Bilder ur föreställningen

Recensioner

”Sagan om Perseus är i Ulfs Evréns regi en skickligt berättad historia om ett barns vindlande resa till självkänsla och mod”

Karin Helander, SvD

”För att det ska bli succé krävs något mer än budskap. Teaterensemblen har hittat en perfekt ton för attrahera publiken att lyssna och titta vidare”

Pär Sahlin, Lärare Södermalmsskolan

”Att barnen klappar in två gånger och ropar “bravo” är ett tecken gott nog. Gå med barnen på denna underbart gestaltade berättelse om Perseus myten – och njut själv på kuppen”

Ylva Lagercrantz, Riksteatern Nummer

Om föreställningen

Regi: Ulf Evrén
Manus: Ulf Evrén
Skådespelare, Team 1: Johan Ehn, Carina Jingrot,
Daniella Svensson/Petter Stefansson
Skådespelare, Team 2: Otto Milde, Eva Azcárate,
Sverrir Gudnason/Richard Ulfsäter
Musik: Kurt Öberg
Scenografi: Tomas Sjöstedt/Nils Harning
Ljus: Mikael Tham

Spelperiod: 2003-2005

Med dans, mim, akrobatik, humor och värme får vi följa den unge Perseus när han luras ut på ett livsfarligt uppdrag. Utmaningar och frestelser kommer i hans väg och han tvingas slåss för sitt liv..

Vad har de grekiska myterna med oss att göra idag?
Vad ligger fördolt i dessa myters drastiska och fantasirika berättelser. Finns det en livsvisdom och mänsklig erfarenhet gömd under fantasterierna och äventyret. Finns det humor och komik i allvaret?

Vi har trängt oss ner genom berättelsens olika lager och funnit att Perseus -myten bl a handlar om barnets väg till att bli vuxen, att mogna, om fåfänga, om dödskräck och om att anta riskfyllda utmaningar. Och visst kan vi skratta igenkännande åt många situationer. Och kanske handlar det om att följa sitt hjärta och om längtan att göra något gott i världen.Kanske kan vi ingjuta mod och förtröstan? Kanske kan vi uppmuntrakreativiteten, den fria tanken och lita till det oförutsägbara?

Sagan om Perseus är också översatt till Engelska och spelad som gästspel i London.