Ragnarök

Bilder ur föreställningen

Om föreställningen

Regi: Ulf Evrén
Manus: Ulf Evrén och Carina Jingrot
Skådespelare: Carina Jingrot, Niklas Lindgren
Scenografi, kostym, mask: Sara Kander
Scenografi, kostym, mask: Mimmi Harms Oredsson
Musik/ljud: Anders Nyström
Ljus: Ida Andersson
Foto: José Figueroa

Spelperiod: 2010-2012

Målgrupp: Låg- och mellanstadie

 

Följ med oss ned i myternas brunn till en värld fylld av drömmar och sagor. Här, i tidens begynnelse möter vi de odödliga asagudarna Oden, Frigg, Loke och Balder. Precis som vi är de ledsna och glada; onda och goda. De gråter, skrattar och älskar livet.

Med hjälp av gnistrande humor och fartfylld fantasi blir Ragnarök till en saga med stark anklang i vår samtid. Odens och Friggs småaktiga äktenskapstvist skildrar lika mycket föräldrars gräl inför barnen såsom makthavares oförmåga att enas inför framtiden. Lokes utanförskap bland asarna får ödesdigra konsekvenser i sagan. Samtidigt kan vi alla känna igen oss i hur svårt det är att göra det rätta när man blir osynliggjord och är oälskad.

I Ragnarök sker det ofattbara – världen rasar samman. Men ur detta föds något nytt. En ny chans att göra gott. Slutet blir till en ny början och de unga – barnen – blir våra vägvisare.